BASIN BÜLTENİ: 10.10.2016

10 Ekim DÜNYA RUH SAĞLIĞI GÜNÜ

10 ekim Dünya Ruh Sağlığı Günümüz kutlu olsun.

10ekimdu%cc%88nyaruhsagligigu%cc%88nu%cc%88kimpsikoloji

Meslektaşlarımız başta olmak üzere ruh sağlığı hizmetlerinin tarafı olan kişi ve kurumların 10 ekim Dünya Ruh Sağlığı Gününü tebrik ederiz.

Kişisel ruh sağlığı kadar bireyler tarafından inşa edilen toplumun ruh sağlığı da çok önemlidir. 10 ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü vesilesi ile zor virajlardan geçtiğimiz bu dönemlerden ders alarak toplum ruh sağlığı politikalarına önem verilmesini bir kez daha hatırlatıyoruz.

Bildiğiniz üzere toplum fertlerden oluşur. Her toplum ferde, her fert de topluma nüfuz edebilir. İnsan toplumu, toplum insanı yansıtabilir. İnsan toplumun protetipidir. Toplumlar ve devletler de insanlar gibi doğar, gelişir ve ölürler. Her toplumun bir miladı vardır. Toplumsal mirasımızı ve miladımızı ulus devletlerle başlatırsak ergenlik dönemindeki karakteristik özellikleri sergileyen bir topluluğu yansıtırız. Halbuki miladımızı toplumsal mirasımızın asli unsuru olan daha derin köklerine kadar uzatırsak bilgelik çağında hikmetli davranışlar sergileyen bir toplumsal ortak aklımıza ulaşabiliriz.

Aceleci, dürtüsel ve fırtınalı eğilimlerin sık görüldüğü bu çalkantılı dönemler aklın başa gelmesiyle hikmetli bilgelik döneminde erişerek başarıyla tamamlanmalıdır. Tarihsel mirasımız gündemimize gelmeli, toplumsal aklımız buluğa ermeli, toplumsal kimliğimiz ve kişiliğimiz bir an önce bütünleşmelidir. Ya da tarihsel perspektifimizin başlangıç noktasını 1 asırdan daha da evvele götürerek ergenlik döneminde değil de bilgelik döneminde olduğumuzu görmeli, tarihsel mirasımızı hatırlamalı ve ona göre davranmalıyız. Böylece toplum ruh sağlığımız daha da güçlenecektir.

Toplumumuzun en kısa zamanda tarihsel mirasını ve miladını hatırlayarak yetişkin karakteristik özelliklerine ulaşmasını temenni eder, huzurlu günlerin, mutlu insanların yakın olmasını dileriz.

Toplum ruh sağlığı politikalarının gözden geçirilerek kırılgan ve kaygan bir zeminde yaşama fikrine son verilmesini, yaşadığımız zemini güçlendirecek bireysel ve toplumsal ruh sağlığı politikalarının geliştirilmesi için gayret bekleriz.

2016 yılının teması olan “Psikolojik İlk Yardım” konusunda derneğimizin yaptığı çalışmalar kamuoyuna sunulur.

MESLEKTAŞLARIMIZ İÇİN ACİL VE ÜCRETSİZ “PSİKOLOJİK İLK YARDIM VE TSSB EĞİTİMİ”

psikolojik ilk yardım ve tssb eğitimi

15 TEMMUZ TRAVMA TESPİT ARAŞTIRMASI (RUH SAĞLIĞI ÇALIŞANLARI ÖRNEĞİ)

RUH SAĞLIĞI DERNEĞİNDEN “15 TEMMUZ TRAVMASI” İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

ÜCRETSİZ TRAVMA DESTEK HİZMETİ

ÇOCUKLARDA TRAVMA, TRAVMANIN ETKİLERİ VE ANNE BABALARA ÖNERİLER

Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.

Yrd. Doç. Dr. Ömer Akgül
omer.akgul@kimpsikoloji.com

Ruh Sağlığı Derneği Başkanı

10 ekim günü saat 10:10’da hashtagimiz #10ekim