Ruh ve beden sağlığı bir bütündür. Toplumun ve bireyin varoluşunu tehdit eden salgın hastalıklar, salgınlar, afetler, savaşlar, terör, göç gibi vb travmatik faktörlerle mücadelede sadece akut çözümler başarıya ulaşmakta yeterli olmayabilir. Pandemi gibi travmatik olgularla mücadelede tıbbi olduğu kadar psikososyal mücadeleye de ihtiyaç duyulmaktadır. Belki hepimize virüs bulaşmadı, bulaşmayacak ama psikolojik olarak hepimiz enfekte olduk ve virüs geçse bile travmatik etkileri psikolojik olarak maalesef uzun yıllar devam edecek.

Psikososyal müdehaleleri etkili kılacak mekanizmalar ruh sağlığı uzmanları tarafından yürütülmektedir. Meslektaşlarımızın bu süreçte aldığı rolü görüyor ve Ruh Sağlığı Derneği olarak şükranlarımızı iletiyoruz. Gelecekte bizi bekleyen kişisel ve toplumsal kırılmaların onarılması, acıların anlamlandırılması için bir çok projeye imza atıyoruz. İ.M.D.A.T. İntiharla Mücadelede Danışmanlık Ağına Tutun (imdat.ruhsagligidernegi.org) projesiyle yakınlarını kaybetmiş, hastalanmış, ekonomik kaygıları yükselmiş, ümidi kırılmış, yaşam sevinci azalmış bir çok vatandaşımız yaşam motivasyonunu sürdürmekte zorlanırken onlara can simidi olacak bir kadro ile tüm illerimizde gönüllü meslektaşlarımızı eğitiyoruz.

Meslektaşlarımızın etkililiğini arttırmak ve güçlendirmek için çeşitli eğitimlerle korona sonrası süreçte pandeminin psikososyal kırılmalarını onaracak eğitimlerle ruh sağlığı uzmanlarımızı buluşturuyoruz. Bu manada:

katılmak istediği halde, bütçesini denk getirememiş meslektaşlarımız için bu eğitime katılıp topluma pozitif değer üretmek isteyen ruh sağlığı uzmanlarımıza söz verdik. Kimse geri kalmasın istiyoruz. “Askıda eğitim” diyerek konuda toplumsal duyarlılığa sahip tüm vatandaşlarımızı dilediği kadar meslektaşımızın eğitimine sponsor olarak kampanyamıza destek vermeye davet ediyoruz. Değerli meslektaşlarımızda kendilerine sponsor bularak katılmak için bu sayfaya hayırseverleri yönlendirebilirler.

TERAPÖTİK İTTİFAK, KIRILMA VE ONARILMA EĞİTİMİ – 250 TL

ACI ÇEKMENİN HAZZI ve ANLAM ARAYIŞI EĞİTİMİ – 200 TL

her ikisine de bir birer kişi göndermek isteyen hayırseverlerimiz 450 TL aşağıdaki dernek hesabımıza bağış yapabilirler. Dileyenler birden çok kişi için de bağış yapabilir (dilerseniz katılımcı ismini vererek doğrudan seçim yapabilirsiniz). Kurumsal katkı sağlayanlar için logo kullanımı söz konusu olabilir.

Hesap Adı: Ruh Sağlığı Derneği
IBAN: TR09 0020 6001 2801 5145 0800 01

sorularınız için: psk.yarenacar@gmail.com

Sizlerin gönüllü hizmet verecek meslektaşlarımızın ellerini ve birikimlerini güçlendireceğine inancımızla bu haberi sizlerle paylaşmak istedik. Katkı sağlayan herkese bu kelebek etkisinden faydalanacak tüm vatandaşlarımız adına şimdiden teşekkür ederiz.

Dr. Ömer Akgül – Ruh Sağlığı Derneği Başkanı

askıda eğitimden faydalanarak eğitime katılmak istiyorsanız lütfen tıklayınız: