Psikososyal Pandemi Danışma Kurulu’nun Amacı

Toplumları tehdit eden ve insanların büyük çoğunluğunu etkilemesi muhtemel COVID-19 gibi krizlere karşı bireysel ve toplumsal bilinci oluşturarak savaşacak direnç yaratmak adına her tür önemli kararın alınması elzemdir. Dolayısıyla toplumun çok yönlü korunmasının önemli adımlarından biri olarak bu tür kriz durumlarında öngörüleri ve deneyimleriyle yol gösterici ve bilgilendirici bir kurulun kurulması hayati önem taşımaktadır. Daha açık bir ifadeyle; bir kurulun kurulması, bireysel ve toplumsal düzlemde bilgi üretmek ve bilgilendirmek, anlamak ve anlamlandırmak gibi krizin çözüm yöntemlerini üretmek adına önemli bir eylemlilik olacaktır.

Bu tip salgın durumları ve yaşanılabilecek benzeri krizlerin psikolojik, sosyolojik, ekonomik, siyasal, hukuki, ve kültürel boyutlarıyla disiplinler arası bir bakış açısı geliştirmek telafisi güç sonuçların en aza indirgenmesinde çok önemli bir husustur. Dolayısıyla psikososyal travmaları önlemek için her kesimden düşüncenin temsil edildiği ‘Psikosoyal Pandemi Danışma Kurulu’ olarak şu anda ve gelecekte insanlara karşı olan sorumluluğumuz, bu tür kriz zamanlarında müdahale ve etkin çözümler sunabilmek adına gerçeği göstermektir.

Yüklendiğimiz misyon ve aldığımız sorumluluğun bilincinde olarak mesleklerimiz sayesinde ulaşmış olduğumuz bilgi ve beceriyi bu tür kriz dönemlerinde toplumla ve ilgili kurumlarla paylaşarak tüm insanlığın ve halkımızın yararına kullanıp uyum, yakın işbirliği ve koordinasyon içinde çözüme katkı sağlama gayretinde olduğumuzu kamuoyuna bildirmek istiyoruz.

BRANŞUZMANLIKİSİM SOYİSİMÜNVANGÖREV
Psikoloji Aile DanışmanılığıAhmet AkınProf. Dr. İstanbul Medeniyet Üniversitesi
TravmaMert AkcanbaşDr. Öğr. Üyesi Üsküdar Üniversitesi
KaygıYasemin Ozan Klinik PsikologÜsküdar Üniversitesi
Hasta, Ölüm ve Yas Hakan ErtufanDr.Ruh Sağlığı Derneği
Travma ve Afet ÇalışmalarıBensu TürkPsikologKim Psikoloji
Anlam BilimÖmer AkgülDr. Öğr. Üyesi Sağlık Bilimleri Üniversitesi
PsikiyatriMustafa BiliciProf. Dr.İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi
Büşra OdabaşPsikologKim Psikoloji
Sosyal PolitikalarSosyal Politika; Göç ve YaşlanmaOrhan KoçakProf. Dr.İstanbul Üniversitesi -Cerrahpaşa
Halk SağlığıToplum ve Ruh SağlığıHasan Hüseyin EkerProf. Dr.Sağlık Bilimleri Üniversitesi
Eğitim BilimleriAile Danışmanlığı ve Eğitim BilimleriAyşen GürcanProf. Dr.İstanbul Ticaret Üniversitesi
PDREğitim YönetimiYusuf AlpaydınDoç. Dr.Marmara Üniversitesi
Pedagojiİbrahim Halil Diken Prof. Dr. Anadolu Üniversitesi
Çocuk GelişimiNilgün SarpProf. Dr. İstanbul Bilgi Üniversitesi
Spor ve EgzersizÇiğdem Bulgan Doç. Dr. Sağlık Bilimleri Üniversitesi
Erdal BalDr. Öğr. ÜyesiSağlık Bilimleri Üniversitesi
HukukAile-Miras-Eşya-Kişiler-Tüketici-Borçlar HukukuÖzlem Tüzüner Doç. Dr. Süleyman Demirel Üniversitesi
Cavit TatlıBaşkanHukukçular Derneği
Medya İletişimSağlık İletişimi ve Haberciliği / Kültür ve Siyaset Psikolojisi / GazetecilikEkmel GeçerDoç. Dr. Sağlık Bilimleri Üniversitesi
Medya/Yönetişim ÇalışmalarıMahsum KaraarslanPsikologİstanbul Ticaret Üniversitesi
Berna EroğluPsikologBerlin Teknik Üniversitesi
SosyolojiCihad DemirliProf. Dr.İstanbul Ticaret Üniversitesi
Din Sosyolojisi / Sosyal PsikilojiMehmet AkgülProf. Dr. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi
Mahmut KahramanDr. Öğr. ÜyesiSakarya Üniversitesi
Sosyal HizmetKoruyucu Sosyal Hizmet / TasavvufHür Mahmut YücerProf. Dr. Sağlık Bilimleri Üniversitesi
Manevi Sosyal Hizmetler / Yerel YönetimlerAbdulhakim BakiDr. Öğr. ÜyesiÜsküdar Üniversitesi
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Faik TanrıkuluDr. Öğr. Üyesiİstanbul Medipol Üniversitesi
İktisatKamu Ekonomisi ve Maliye PolitikasıFatih YardımcıoğluProf. Dr.Sakarya Üniversitesi
Çalışma EkonomisiÇalisma ilişkileri / Sosyal politikalarOsman AkgülDr. Öğr. Üyesiİstanbul Üniversitesi
İstatistikAyhan AdıgüzelGenel MüdürAda Araştırma
Teolojiİslam Hukuku / İktisadıNecmettin KızılkayaDoç. Dr. İstanbul Üniversitesi
Din Psikolojisi / Manevi DanışmanlıkSevde Düzgüner Dr. Öğr. Üyesi Marmara Üniversitesi / Tokyo Cami ve Türk Kültür Merkezi.
Din Eğitimi, Özel Eğitim, Manevi DanışmanlıkMustafa Başkonak Dr. Öğr. ÜyesiKaramanoğlu Mehmetbey Üniversitesi
Din Sosyolojisi / Toplumsal ÇalışmalarLevent UçkanDin GörevlisiDiyanet İşleri
FelsefeHalil İbrahim ÜçerDr. Öğr. Üyesiİstanbul Medeniyet Üniversitesi