10 yıl önce 10 Ekim’de açılışı yapılan Ruh Sağlığı Derneği ve Psikoloji Kariyer İstihdam Merkezi (Kim Psikoloji) 10. yılında 10. ayın 10. gününde saat 10:10 geçe yeni merkezinin açılışını yaparak 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Gününü kutladı.

Üsküdar Çamlıca semtinde gerçekleşen açılış Programına Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, bir çok akademisyen, ruh sağlığı uzmanı ve ilgili branşlarda okuyan yüzlerce öğrenci katıldı.

Ruh Sağlığı Derneği Üniversite Öğrenci Temsilcileri adına konuşma yapan Melike Ebrar Bilgin Ruh Sağlığı gününün anlam ve önemine binaen yeni nesil ruh sağlığı konularına değindi. Öğrencilerin ve gençlerin değişen dünyada yaşam tarzlarıyla ilgili yaşadıkları zorlanmalardan ve onlara nasıl destek olunabileceğinden bahsetti.

Daha sonra organizasyon heyeti adına söz alan Psikolog Büşra Odabaş 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı gününün çok önemli bir farındalık imkanı sağladığını, hepimizin beden sağlığı kadar ruh sağlığımızı da önemsememiz korumamız ve güçlendirmemiz gerektiğini söyledi.

Ruh Sağlığı Derneği Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ömer Akgül ise ülkemizin uzun zamandır yaşadığı darbe, terör, uluslararası ekonomik müdehaleler, deprem vb travmatik sebeplerden ötürü ruh sağlığımızı dinamik tutmakta zorlandığımızı, bu tür kaygan ve kırılgan durumlarda milli birlik beraberlik dayanışma ruhuna daha çok ihtiyacımız olduğunu, tüm vatandaşlarımız için kenetlenmenin bir olmanın tam zamanı olduğunu söyledi. Akgül, “dün sınır ötesinde Barış Pınarı operasyonu başladı. Yıllardır ülkemizin ayağına dolanan terör belasından kurtulmak ve terörün oluşturduğu belirsizlikleri ortadan kaldırmak için çok önemli bir girişim olarak görüyoruz, vatan savunmamız için canını ortaya koyan kahraman Mehmetçiklerimizin burnu kanadan başarılı bir şekilde geri dönmesine dua ediyoruz. Ve biliyoruzki bu terör belasından kurtulursak ülkemizde ruh sağlığımızı bozan en büyük faktörlerden birisini yok etmiş olacağız, uluslararası düzeyde ve ulusal düzeyde siyaseten bir çok sorunun çözülmesi vatandaşımızı psikolojik olarak daha iyi hissettirecektir” dedi. Ruh Sağlığı yasasına duyulan ihtiyaçtan bahseden Akgül, işyerlerinde ruh sağlığını güçlendirmek için belirli sayıdan fazla çalışanı olan şirketlerde psikologların da çalıştırılmasının tavsiye edilmesine değindi.

Daha sonra kurdela ve pasta kesimi gerçekleşti. Katılıncıların iyi dilek ve temennilerini yazıp bıraktıkları dev logo süslendi.

Derneğin eğitim merkezinde düzenlenen atölyelere (Çocuk ve Ruh Sağlığı, Psikolojik Sermaye, Şiddet İçerikli Oyun Bağımlılığı, Bilişsel ve Psikolojik Süreçlerle İlişkisi, İlişkilerde Yapılan Yanlışlar, Akıl Oyunları Atölyesi, Sanat Terapisi Atölyesi, Kaotik Süreçlerin Toplumsal Boyutu: Sinerjetik Toplum, Psikoloji Öğrencilerine Yönelik Mesleki Kariyer Planı) katılımcılar dahil oldular.

Ruh Sağlığı Derneği 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü kapsamında bu sene 2. si düzenlenen İstanbul Boğazındaki tekne programına ruh sağlığı alanında çalışanlarla ve ilgili branşlarda okuyan öğrencilerle tekrar bir araya geldi.

10 Ekim’de saat 19:00 da Üsküdar Belediyesi Valide Sultan Gemisi ile başlayan boğaz turuna başta psikologlar olmak üzere ruh sağlığı alanında çalışanlar ve ilgili branş öğrencileri katıldı.

Ruh Sağlığı Derneği Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ömer Akgül, yaptığı açıklamada, organizasyonla mesleki dayanışma, meslektaşların kaynaşması, ruh sağlığı hakkında toplumsal farkındalık kazandırmayı amaçladıklarını belirtti.

Programa katılan misafirler ellerini boyayarak önceden hazırlanmış dev Kim Psikoloji logosuna bastılar. Birlik ve beraberlik mesajı verdiler. Çekilişlerle çeşitli katılımcılara Ruh Sağlığı Derneği Psikoloji Kariyer İstihdam Merkezinin düzenlemiş olduğu psikoloji eğitimleri hediye edildi. Sponsor firmalardan kurslar ve kitaplar hediye edildi. 10 Mayıs Dünya Psikologlar Gününde buluşmak üzere denilerek karaya geri inildi.

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü Boğaz Gezisi Kutlama Videosu