Ruh Sağlığı Derneği ve Dernek Gönüllüleri Depremzedelere Psikososyal Destek İçin Seferberlik İlan Etti.

İstanbul

Ruh Sağlığı Derneği Başkanı Dr. Ömer Akgül, deprem afetinde vefat edenlere rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara şifa, enkaz altındakilere umut dilediklerini belirtti. Geçmişte olduğu gibi tüm zor zamanlarda her branştan ruh sağlığı meslek elamanlarımız insanlığın yanında yer almaya devam etmektedir.

Öncelikle bu zor süreçte birliktelik ve sorumluluk duygusuyla psikososyal destek hizmetleri için seferberlik ilan eden meslektaşlarımıza insanlık adına müteşekkiriz.

Depremin ilk gününden itibaren depremzedelere gönüllü hizmet vermek isteyen meslektaşlarımız ruhsagligidernegi.org/6subat adresinde ücretsiz erişime sunulan travma ve psikolojik ilk yardım temelli psikoloji eğitimlerini 3 milyona yakın izleme gerçekleştirerek bilgilerini güncellediler. Şimdi ise psikososyal destek hizmeti almak isteyen depremzedelerimize hizmet vermek için ruhsagligidernegi.org/6subat platformunda kendilerine müracaat eden afetzedeleri bekliyorlar. İllerine göre psikolog seçebilecek depremzedeler online veya yüzyüze bireysel destek hizmeti alabilecek. Bununla birlikte sonrasında depremzedelere yönelik gerçekleşecek grup terapilerine katılabilecekler. Aynı zamanda ruhsagligidernegi.org/6subat adresinde ücretsiz erişime çılan psikolojik sağlamlık eğitimlerine ulaşabiliyorlar.

4 ana başlıkta hizmetlerimiz devam ediyor

1-DEPREMZEDELERE YÖNELİK
Afetzede ve Depremzedeler İçin Ücretsiz Psikolojik Danışmanlık Destek Hizmetleri ve Seminerler hizmetlerine
Depremzedeyim. Psikolojik İyi Oluş ve Travma Seminerlerini İzlemek İstiyorum
Depremzedeyim. Afetzedelere Yönelik Psikolojik Destek Hizmeti Almak İstiyorum.
Depremzedeyim. Depremzedeler İçin Grup Terapilerine Katılmak İstiyorum. (Grup terapisine başlamak için önce bireysel terapiye başvurunuz).

2-RUH SAĞLIĞI UZMANLARINA YÖNELİK
Afetzede ve Depremzedeler Destek Olacak Ruh Sağlığı Uzmanları İçin Hizmetlerine
Ruh Sağlığı Uzmanıyım. Psikolojik Sağlamlık ve Travma İle İlgili Dökümanlara Ulaşmak İstiyorum.
Ruh Sağlığı Uzmanıyım. Travma ve Psikolojik İlk Yardım Temelli Psikoloji Eğitimleri İzlemek İstiyorum.
Ruh Sağlığı Uzmanıyım. Ücretsiz Psikolojik Destek Vermek İstiyorum. Gönüllüyüm.
Ruh Sağlığı Uzmanıyım. Destek Vermek İçin Bireysel Süpervizyon Almak İstiyorum.
Ruh Sağlığı Uzmanıyım. Gönüllü Meslektaşlarıma Bireysel Süpervizyon Vermek İstiyorum.
Ruh Sağlığı Uzmanıyım. Depremzedelere Destek İçin Grup Süpervizyonu Almak İstiyorum.
Ruh Sağlığı Uzmanıyım. Gönüllü Meslektaşlarıma Grup Süpervizyonu Verebilirim.

3-KURUMLARA YÖNELİK
Kurum Çalışanlarına ve ailelerine yönelik deprem ve travma temelli psikolojik sağlamlık etkinlikleri
Çalışanlarımızın ve ailelerinin izleyebileceği ücretsiz psikolojik sağlamlık eğitimlerine ulaşmak istiyoruz.
Çalışanlarımıza psikolojik destek hizmeti istiyoruz.
Çalışanlarımıza eğitim istiyoruz.

4-BASIN MENSUPLARINA YÖNELİK
Basın Açıklamaları ve Bilgilendirmelere ulaşmak isteyen tüm vatandaşlarımız ve basın mensuplarımız ruhsagligidernegi.org/6subat adresine tıklayabilir.

Ruh Sağlığı Derneğinden yapılan açıklamaya göre, ruhsagligidernegi.org/6subat adresine giren depremzedeler ücretsiz psikososyal destek hizmeti alabileceklerdir. Sistemimize gönüllü üyelik gerçekleştiren meslektaşlarımız illerine göre danışanlardan randevu alabileceklerdir. Danışanın başvurusundan sonra, sistem randevu mailini ve iletişim bilgilerini size ve uzmana gönderecektir. Online terapi yapacaklar için de link imkanı mevcuttur.

Ruh Sağlığı Derneği Başkanı Dr. Ömer Akgül, seferberliğe hazırlanan meslektaşlarımızla aynı mesleği paylaşmaktan dolayı kendimizi yalnız hissetmiyoruz. Kimseyi de yalnız hissettirmeyeceğiz diyerek tekrar geçmiş olsun dileklerini paylaştı.

Kategoriler: DERNEK