İç İşleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’na sunduğumuz “ÜSKÜDAR AİLE VE EVLİLİK OKULU AKADEMİSİ PROJESİ” kabul almıştır. Üsküdarımıza hayırlı olmasını temenni ederiz.

Mutlu bir aile erken bir cennettir, diyor George Bernard Shaw.

Zihinlerimize daha Dünya’ya geldiğimiz andan itibaren kutsallığı işlenmiş ve kıymeti bilinsin diye üzerine onlarca şey yazılıp söylenen ‘aile olmak’, bir birey olarak kendi hayatımızı sürdürürken ihtiyaç duyabileceğimiz birleşmeyi, büyümeyi, sevgiyi, saygıyı ve köklerimizi güçlendirir.

Fakat yaşam bazen, bu ihtiyaçları sağlamamıza engel olur. Modern hayatın psikolojik ve maddi şartları, huzursuz bir neslin yetişmesine sebep olabilir. Böyle bir süreçte toplumsal huzurun devamlılığı için başvurulacak ilk ve en önemli sosyal kurum ailedir. Toplumun temel yapısını ve geleceğin yetişkinleri olan çocuklarımızı içinde barındıran aile, günümüz Türkiye’sinde değişmeye başladığı gözlenmektedir. Kişilerin bireyselleşme isteğinin artmasıyla ortaya çıktığını düşündüğümüz değişimler, ilişkilerin sürdürülebilirliğini de etkilemiştir. Bu değişimler, uzmanlara göre aile yapısındaki bozulmalardan ve aile içindeki bireylerin birbirinden uzaklaşmasından kaynaklanmaktadır.

Bizler, Ruh Sağlığı Derneği olarak aile kavramının dönüşen bu durumunu farkına varıp, güncel dünyada aile olmanın içini yeniden doldurabilmek adına yola koyulduk.

Eğer hayat arkadaşlığı yolculuğunuzda size eşlik edecek olan engeller uzmanlar tarafından da aktarılsa, hatta uzmanlar bu engellerle birlikte yaşamayı öğretecek eğitimler, seminerler, testler ve terapiler verse hayatınızda bir şeyleri yoluna koyabilir miydiniz? Ruh Sağlığı Derneği olarak Ekim ayından itibaren aşağıda görmüş olduğunuz formu dolduran birey ve çiftlerimize bu imkanları sunmak istiyoruz.

Hayatlarını birleştirmeyi düşünen çiftlerimize, evli ama yolunu zaman zaman kaybettiğini düşünen bireylerimize ve artık yollarını ayırma kararı almış ama süreç yönetiminde desteğe ihtiyacı olduğunu düşünen ailelerimiz için gönüllü olarak buradayız.

Biliyoruz ki psikolojik destekler oldukça külfetli; maddi doyum olmadan da psikolojik doyumu düşünmek oldukça zor, bizler de gerçekten ihtiyacı olduğuna inanan 50 çiftimiz için Kim Psikolojik Danışmanlık bünyesinde destek veriyor olacağız. Bunun yanı sıra bu konuda bilinçlenmek isteyen, duyarak veya uygulamalarımızla deneyim kazanmak isteyen bireylerimizi yine ücretsiz bir şekilde gerçekleştireceğimiz seminer, eğitim, grup çalışmaları ve çalıştaylarımıza davet ediyoruz.

Programımıza kayıt olarak aşağıdaki tüm etkinliklerden ücretsiz faydalanabilirsiniz.

Başvuru için tıklayınız.

ÇİFT UYUM TESTİ YAPTIRABİLİR, AİLE TERAPİSİne katılabilirsiniz.

SEMİNERLERe katılabilirsiniz:
KENDİNİ TANIMAK, EŞ SEÇİMİ, NİŞANLILIK DÖNEMİ,
İKİ AİLEYİ BİR POTADA ERİTMEK,
AİLENİN ÖNEMİ VE SORUMLULUĞU,
GÖRGÜ-NEZAKET KURALLARI,
İLETİŞİM PSİKOLOJİSİ,
KADIN ERKEK PSİKOLOJİSİ,
ÇOCUK, ERGEN VE YAŞLI PSİKOLOJİSİ,
AİLEDE EĞİTİM,
ÇATIŞMA ÇÖZME,
EV EKONOMİSİ, MUTFAK YÖNETİMİ

EVLİLİK OKULU PROGRAMINA VE AİLE OKULU PROGRAMINA KATILAN AİLELERLE GÜNÜBİRLİK SEMİNERLİ GEZİ”sine katılabilirsiniz.

“AİLE VE EVLİLİK ÇALIŞTAYI”na katılabilirsiniz

“MENTÖR AİLE REHBERLİĞİ” eğitimi alabilirsiniz

“EVİM AİLEM GELECEĞİM” KİTABI”ndan pdf olarak istifade edebilirsiniz.

Programa başvuru şartları:
evlilik hazırlığında olmak (50 çift)
veya evli olmak (50 çift)
programa kayıtlar kontenjanla sınırlıdır.
Kontenjanın yarısı Üsküdar’da ikamet edenlere ayrılmıştır.

Başvuru için tıklayınız.

“Bu proje T.C. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenmektedir”.